ALEXANDER-TEKNIIKKA

 

Alexander-tekniikka on australialaisen Frederick Matthias Alexanderin (1869-1955) kehittämä menetelmä, jossa keskeistä on kehon luontaisen tasapainon löytäminen. Itseään tarkkailemalla Alexander havaitsi häiritsevänsä kehonsa vaivatonta toimintaa. Tiedostamattomat liikkeet ja toispuoleiset jännitykset estivät luontaista äänenkäyttöä ja aiheuttivat lihasjännitystä, stressiä ja kipuja.

 

Opettaja kevyellä kosketuksella ilmaisee keholle kuinka jännitystä voi vähentää ja luontaista rentoutta lisätä. Tekniikkaa voi käyttää kuka tahansa helpottaakseen elämäänsä ja päästäkseen eroon fyysisistä kivuista ja jännitystiloista. Myös monet elämänlaatunsa parantamisesta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet ovat saaneet paljon apua Alexander-tekniikasta. Maailmassa on nykyään noin 3000 Alexander-tekniikan opettajaa.

 

Alexander-tekniikan tunnilla työskennellään joko hoitopöydän, tuolin tai minkä tahansa toiminnan äärellä. Erityisen rentouttavaa on käsittely hoitopöydällä, jossa rentouden voi kokea raajojensa "venymisenä"  lihasten rentoutuessa hoidon edetessä. Hoidosta saa ideoita mukaansa kuinka kehoaan voi käyttää vähemmällä lihasjännityksellä ja paremmalla tasapainolla hoidon jälkeenkin.