Rentoutusmenetelmät olivat tärkeä osa työtäni Saksassa. Sairaanhoitajana pääsin käyttämään rentoutusmenetelmiä useiden potilasryhmien hoidossa. 

Krooniset kipupotilaat Paracelsus-klinikassa hyötyivät erityisesti Alexander-tekniikasta, jossa opeteltiin liikkumista, olemista ja joskus vain hengittämistä hiukan vähemmällä lihasjännityksellä. Yhteistyö lääkäreiden, fysioterapeuttien ja psykologien kanssa toi osallistujia sekä ryhmätapaamisiin että yksityistunneille. Suurimmat onnistumisen kokemukset olivat nimenomaan kipujen hoidossa.

Kuntoutusklinikassa, Klinik Höhenried, työkyvyn rajamailla olleet henkilöt hyötyivät erityisesti progressiivisesta lihasrentoutuksesta ja visualisoinnista. Jokainen muurari, maalari ja kotirouva oppi kuntoutusjaksollaan itse hyödyntämään ryhmässä oppimaansa menetelmää rentoutumiseen ja helpompaan nukahtamiseen. 

Reiki-energiaan tutustuin jo vuonna 1997 Itävallassa. Reikissä saa konkreettisen kosketuksen näkymättömään, mutta herkkien ihmisten tuntemaan energiaan. Reiki soveltuu erittäin hyvin henkisen tien kulkijoille. Mieltä askarruttaneet kysymykset ovat saaneet vastauksia Reikihoidossa. Jos energiahoidot, chakrat, meditaatio, jooga, meridiaanit, kivet, henkiset oppaat, enkelit, tai joku näistä merkitsevät sinulle jotain, niin Reiki tarjoaa varmasti ihanan elämyksen. Järjestän myös Reiki I, II ja Master-tason kursseja.