REIKI 

Energiahoito Mikao Usuin mukaan

 

Reikiä on käytetty jo tuhansia vuosia. Reiki oli pitkään unohduksissa, kunnes japanilainen tri. Mikao Usui (1865-1926) löysi sen uudelleen ja alkoi opettaa sitä edelleen. Reiki tuli länsimaihin vasta myöhemmin, vuoden 1938 jälkeen kun sen tuoja, Havaijilainen Hawayo Takata vihittiin Reiki-Masteriksi. Noista ajoista Reiki on levinnyt lähes kaikkialle maailmaan; tällä hetkellä maailmassa lasketaan olevan yli 50 000 Usui-Reiki Masteria.

Reikihoidon rentouttava vaikutus tulee esille hoitopöydällä. Hoidossa pidetään käsiä useampi minuutti keholla tai kehon lähellä energiakentässä ja käsien paikan vaihto tapahtuu rauhallisesti. Reikihoitoon kuuluvat tietyt käsien asennot, jotka pohjautuvat joko meridiaaneihin tai kehon energiakeskuksiin, chakroihin. Jos hoitoon hakeudutaan kivun tai muiden ongelmien vuoksi, niin myös nämä huomioidaan hoidon edetessä.

Reiki I -kurssilla tutustutaan Reikin periaatteisiin, itsehoitoon, käsien asentoihin, energiakeskuksiin sekä energian konkreettiseen tuntemiseen. Kullakin kurssilla annetaan elinikäinen viritys Reiki-energian käyttöön. Reiki II -kurssilla laajennetaan energian käyttöä symboleihin, kaukohoitoon ja tuetaan omaa kehitystä. Reiki Master kurssilla jatketaan hoitovaihtoehtojen ja henkisen kehityksen syventämistä ja Reikihoidoille omistautumista. Samalla pätevöidytään pitämään Reikikursseja.